Masajın Faydaları

Masajin Faydalari

Vücudumuza masajın faydaları. Masaj vücut için yaklaşık 60 dakikalık bir mutluluk, tam bir şölen.
Ağrıyan sırtlar, tutulan boyunlar, gerilen kaslar için herhalde masajdan daha güzel bir armağan olamaz. (Masajın Faydaları)
Masaj bir süreliğine bile olsa dış dünyanın tüm stres ve kargaşasından uzak fiziksel, zihinsel ve ruhsal bir arınma, rahatlama molasıdır. Masaj konusunda uzman ve deneyimli kişiler tarafından kişinin cilt yapısı göz önünde bulundurularak besleyici, nem depo edici, ödem sökücü, yağ yakımını hızlandırıcı özellikleri olan buğday, susam, biberiye, limon, portakal, gül, ylang ylang gibi yağlar kullanılarak yapılmaktadır.  (Masajın Faydaları)
Uygulanan masaj süresi tam 70 dakikadır ve daha çok sıvazlama, ovma, yoğurma, titretme… gibi rahatlatıcı teknikler uygulanarak yapılan masaj tedavi amaçlı değil sadece, kasların rahatlaması, zihinsel ve ruhsal bakımdan dinlenme, stresten arınma ve keyif amaçlı uygulanmaktadır.  (Masajın Faydaları)
MasajınTarihi:
Masajın tarihi neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir. Eski Çin, Mısır, Yunan ve Hint medeniyetlerinde masajın yaraları iyileştirme amaçlı kullanıldığı günümüze uzanan bilgiler arasındadır. Eski Yunanca’da “Massein” sözcüğü yoğurma anlamına gelirken, Arapça’da ” Masah” sözcüğü sıvazlamak anlamına gelmektedir. Olimpiyat Oyunlarının başlaması ile birlikte masaj sporcuların kaslarını gevşetmek, onları rahatlatmak amaçlı uygulanırken, Hint felsefesinde Ayurveda ile sağlığı bulma ve koruma amaçlı uygulanmıştır. 18. yüzyılda İsveçli Per Henrik Link isimli bir kişi tarafından masaj Avrupa’da yaygın hale gelmiş ve böylece basınç, ovma, sıvazlama, titretme, vurma, döndürme gibi tekniklerden oluşan rahatlatıcı İsveç masajı ortaya çıkmıştır. 1. Dünya Savaşı yıllarında ise masaj daha çok zihinsel ve sinirsel rahatsızlıkları gidermek amaçlı bir destek olarak karşımıza çıkmaktadır.  (Masajın Faydaları)

Masajın Faydaları

Bağışıklık sistemini güçlendirir
Kan dolaşımını düzenler
Metabolizmayı hızlandırır
Sindirim ve Boşaltım sistemine yardımcı olur
Yağ yakımını hızlandırır
Ödem ve toksin atılımını sağlar
Kasları gevşetir.
Uyku düzenine yardımcı olur
Stres ve yorgunluğu giderir.
Bayanlara özel masaj türü:
Masajin FaydalariDÜZENLİ MASAJ OLAN KİŞİLERDE;
1-Baş, boyun, sırt,bel, siyatik, romatizma ve spor sonrası ağrılarınızı giderir.
2-Kan dolaşımınızı düzenler.
3-Stresinizi yok eder.
4-Kaslarınızı ve cildinizi diritutar.
5-Kalp krizi riskini en aza indirir.
6-Sizi zinde huzurlu ve mutlu bir insan yapar.

Masajın bütün sistemlere doğrudan ve dolaylı etkileri vardır.Ruhi yönden insanı dinlendirir. İnsandaki enerji yükünü azaltır.
Yaşlanmayı geciktirir (hücre yenilenmesini arttırır).Stresinizi yok eder toplumda sosyal ilişkilerin artmasına sebep olur.Kalp sağlığı: Kalp atımını ve kan seviyesini arttırır. Kalp krizi ve kalp damarlarındaki tıkanmayı azaltır. Kalp iletimini düzene sokar.Solunum sistemi: Daha fazla oksijen alınıp daha fazla karbondioksit atılarak, hücre yenilenmesi sağlanır. Nefes darlığı ve solunum sıkıntısını azaltır.  (Masajın Faydaları)

KİME MASAJ YAPTIRMALI
Bugün günümüzde birçok masör (masöz) bulunmaktadır tabi bunların bir çoğu eğitimli yada eğitimsiz olarak çalışmaktadır ve malesef her meslekte olduğu gibi bu işide kötüye kullananlar çıkıyor.İşini ciddiye alan ve önem veren kişilerden hizmet alınması daha uygun olacaktır.  (Masajın Faydaları)

MASAJ; 
Hasta veya yorgun bir organın rehabilitasyonu; yani yeniden eski duruma dönmesi için organ üzerinde tatbik edilen sistemli ve belirli enerjinin derinlere en yüksek tesir meydana getirir,Yeni bir masaj makinasının gelişmesi ve büyük iddialarla ortaya çıkmasına rağmen elle yapılan hareketlerin yerini hiçbir şekilde tutmayacağı bilinmektedir.  (Masajın Faydaları)
A-Dinlendirici masaj 
Günlük yorgunlukların çıkarılması ve toksinlerin atılması için ister sauna sonrası, ister herhangi bir parti dönüşü yada o günkü yorgunluğu doğrudan doğruya dinlenme ihtiyacı üzerine dinlendirici masaj.

B-Tıbbi masaj 
Tedavi gayesi ile yapılan masaj hasta organın eski duruma döndürülebilmesi için yapılır, tedavi gayesi ile yapılacak masaja hekim uzman tayin eder bunuda masaj eğitimi almış masörler yürütür.

B-Spor masaj 
Sporcunun fizyolojuik ve fizik gelişmesinde etken olan bir masaj.

Masajin FaydalariMasajın Teorisi, 
İlk insan acıyan ve ağrıyan yerini oğmakla acı ve ağrısının geçtiğini anladığı günden beri masaj yapılmaktadır. (Masajın Faydaları)

1-MASAJ VE ÖZELLİKLERİ 

Hyperemiye dokuların ifrazatlarının artmasını, damar duvarlarının permeabilitesinin çoğalmasını,iç organların tonasitesinin artmasını, terlemeyi ve kan dolaşımının intizamlı olmasını, günlük yorgumluğun giderilmesini sağlar, psikolojik değişim ve neşenin kazanılmasını sağlar. (Masajın Faydaları)
Lenfanın düzgün çalışmasına yardımcı olur, kılcal damarlar, atar damarlar ve toplar damarların arasındaki alış verişi sağlar, kasları canlandırır, (spazmı çözer) hasta bir organı yeniden eski duruma getirir, ruhi düzensizlikleri ortadan kaldırır.  (Masajın Faydaları)

2-LENF DRENAJ MASAJI

A- LENF BEZLERİ VE ÖZELLİKLERİ 
Lenf: Damarlarının birbirleriyle bağlandıkları yerlerde lenf bezi denen düğümler görülür.
Lenf Bezleri: Boyunda, koltuk altına, kasıkta ve bağırsak bağlarında daha bol miktarda görülür. Genellikle fasülye biçimindedirler.
Lenf damarlara bağlı olduğu için damarların bir kısmı lenf bezine akkan taşır,bir kısmı ise lenf bezinde süzülmüş (filtre edilmiş) temizlenmiş akkanı lenf bezinden dışarı çıkarır.Bu yüzden lenf bezlerine vücudun çöpçüsü denir.
Lenf: vücuttaki ödem birikiminin dışarıya atılmasını sağlar.
3-REFLEKSOLOJİ- REFLEKSO TERAPİNİN ÖZELLİKLERİ

Şifa kanalı denir. Salgı bezleri üzerine çalışır. Ayak tabanı ve el ayasındaki refleks noktalarına uygulanır.

Masajin Faydalari• REFLEKSOLOJİ’NİN FAYDALARI
• Asıl faydası rahatlatma , stresi azaltma , derin bir sakinlik sağlamak,
• Bir seansta 7000 civarında sinirin uyarılmasını sağlar,
• Gerilimi azaltırken kan dolaşımını arttırır,
• Vücutta toplanan toksinleri ve atık maddeleri temizler,
• Vücudun sistemleri arasındaki uyumu sağlar,
• Vücut enerjisini yeniden canlandırır,
• Bağışıklık sistemini harekete geçirir.

 

B-SALGI BEZLERİ ÜZERİNDEKİ ÖZELLİKLERİ

1- HİPOFİZ BEZİ : Vücudu yöneten bezdir ,

  • Böbreklerdeki su miktarını ayarlar,
  • İnsulin ile birleşerek kan şekerini ayarlar,
  • Hamilelere doğum sırasında yardım eder,süt oluşumunu sağlar,
  • Seksüel gelişime yardımcı olur.

2- EPİFİZ BEZİ : -Kozalaksı bez veya 3. göz denir,

  • Melankoli hormonunu (uykuyu,mutluluğu) ayarlar.

3- HİPOTALAMUS BEZİ :

  • Otonom sinir sistemini ayarlar,
  • Kilo verdirir veya kilo aldırır.
4- TİROİD BEZİ : Metabolizmayı kontrol eder.
5- TİMUS BEZİ :
  • Dalak ve lenflerin faaliyetlerini düzenler,
  • Özellikle çocuklardaki bağışıklık sistemi için çok önemli rol alır.

6- BÖBREK ÜSTÜ BEZLERİ :

  • Minerallerin ve su miktarının dengesini sağlar,
  • Salgıladığı hormon adrenalin verir
  • Acil durumlarda güç ve dayanıklılık verir
  • Ayrıca proteinlerin, yağların, karbonhidratların metabolizmasını düzenler.

Masajın Faydaları

Masajın Faydaları Yararları ve Selülit
Kozmetik tedavilerin kısıtlandığı bu mevsimde ve yılın her döneminde,
her gün gönül huzuru ile devam edebileceğimiz en etkili güzellik iksiri masajdır.
Masaj o kadar hayatın içindedir ki, onu bazen unuturuz.
Oysa belki de içgüdüsel olarak bulunmuş, en eski tedavi yöntemidir.
Günümüzde masaj tıbbi tedavi yöntemlerinin bir tamamlayıcısı olarak daha da büyük önem kazanmıştır. (Masajın Faydaları)

Selülitte çok etkili
İyi bir masaj bütün selülit tedavilerinden daha etkilidir. Esasında selülit tedavisi için kullanılan aletlerin tümü masajı taklit eder. Masaj yapan kişi zor bulunduğu ve insan gücü gitgide daha pahalı olduğu, enerjisi sabahla akşam arası değiştiği, yorulduğu için aynı standartta masaj yapamayabilir. Bu nedenle masajın görevini yapan aletler geliştirilmiştir. Örneğin lenf drenaj birebir selülit masajını, LPG gibi vakumlu tedaviler de kuvvetli masaj prensibini taklit eder. Selülit, dokusu bozulmuş bir yağ hücresinden başka bir şey değildir. Kan ve lenf dolaşımındaki sıkıntılar sonucunda, su toplayan yağ hücreleri sertleşir. Böylece normal yağ dokusu bozulur, portakal kabuğu görünümünü alır. Masaj, kan ve lenf dolaşımını düzelterek ödemlerin çözülmesine yardımcı olur. Özellikle lenf drenajına ağırlık veren masajlar, belli noktalara uygulanan basınç sayesinde lenf dolaşımını daha etkin bir şekilde hızlandırırlar. Sonuç olarak yağ dokusunda hapsolan sıvı serbest kalır, hareketlenir. Dolaşım sistemi, bu fazla sıvıyı ve diğer toksinleri ayrıştırarak idrar veya ter yoluyla vücuttan atılmasını sağlar. Böylece vücut dokusu sıkılaşıp toparlanır. Aklınızda olsun, iyi bir selülit masajından sonra idrar yapma isteğinin doğması gerekir. Aromatik yağlar masajın etkilerini arttırırlar. Bitki özlerinden oluşan bu yağlar, masaj kan dolaşımını hızlandırırken, yağların parçalanmasına yardımcı olurlar. Öte yandan cildi besleyerek sıkılaştırırlar.  (Masajın Faydaları)

En doğal tedavi
Masaj doğru uygulanırsa, vücudumuzun kendi kendini iyileştirme yeteneğini harekete geçiren, sağlığımızı geliştiren, cildimizi güzelleştiren, bizi forma sokan ve kendimizi harika hissetmemizi sağlayan bir uygulamadır. Masajın etkileri vücudumuzda dalga dalga yayılır. Önce kan dolaşımı canlanır. Böylece hücreler daha iyi beslenir ve daha çabuk toparlanmaya başlar. Kan dolaşımı arttığı için vücut, toksinleri ve ödemleri kolayca uzaklaştırır. Masajla kaslarımızın esnekliği artar, eklemlerimiz rahatlar ve hareket kabiliyetimiz gelişir. Masajın yarattığı fiziksel ve psikolojik rahatlama kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar.  (Masajın Faydaları)

Masajın Faydaları, Masajın Faydaları, Masajın Faydaları, Masajın Faydaları, Masajın Faydaları

Masajın Faydaları, Masajın Faydaları, Masajın Faydaları, Masajın Faydaları, Masajın Faydaları

Masajın Faydaları

İstanbul Etiler Masaj & Güzellik Salonu

Masaj Teknikleri

masaj-teknikleri

Masaj Teknikleri

Masaj Teknikleri

Temel Teknikler

Masajın en güzel yanı kolay olmasıdır. Birkaç temel harekette ustalaştığınızda, tam bir vücut masajı yapmak için hazırsınız demektir. Masajda kullanılan diğer tekniklerin bir çoğu, sadece burada gösterilen hareketlerin çeşitlemeleridir. İlk olarak sırt üzerinde başlayabilirsiniz.

 Sıvazlamalar

Ritmik ve akıcı sıvazlamalar bir masajın temelini oluşturur ve en fazla kullanacağınızda bunlardır. Bu hareketleri yağ sürmek ve diğer hareketleri birbirine birbirin ’e bağlamak için kullanın. Masaj yaparken bir sonraki hareketin ne olacağı aklınıza gelmiyorsa, yalnızca ellerinizi gezdirmeye devam edin. Sadece hızını ve basıncını değiştirerek çeşitlilik ve ilginçlik kazandıracağınız bu hareketlerle tam bir vücut masajı yapabilirsiniz. Yavaş hareketler sakinleştirici, sert hareketler ise uyarıcıdır. Sıvazlamalar kan dolaşımını düzenler, gergin kasları gevşetir ve sinirleri yatıştırır. Masajın en temel sırrı, tüm hareketlerin akabilmesi için tamamen gevşemiş olmanızda yatar.

 Yayılan Sıvazlamalar

Relaxium Etiler SPA & Masaj Salonu

1. Bu basit hareket hemen hemen tüm bölgelerde kullanılabilir. Başlarken ellerinizi yan yana koyun ve yavaşça yukarı doğru kaydırırken parmaklarınız ilerlesin. Avuçlarınız ve el tabanınızla düzenli ve sabit bir baskı uygulamak için ellerinizin üzerine eğilin.

Relaxium Etiler SPA & Masaj Salonu

2. Ellerinizi dışa doğru yayarak açın, basıncı azaltın ve yanlardan aşağı doğru kaydırın. Ellerinizi vücudun biçimine uydurun, böylece hareketimiz tüm bölgeyi kapsasın. Ellerinizi pürüzsüz ve hafifçe gezdirirken deriyi sürüklememeye dikkat edin.

 Relaxium Etiler SPA & Masaj Salonu

3. Yanlardan yukarı doğru çekerken, elleriniz gevşekçe vücut kıvrımlarının biçimini almış olmalıdır. Sırt yada karında bu hareketi yaparken ellerinizi yukarıya çekerek beli hafifçe kavrayıp sıkın. Vücudun diğer kısımlarında bu dönüş hareketini daha hafif yapın.

Relaxium Etiler SPA & Masaj Salonu

4. Tekrar başlamak için ellerinizi hafifçe bir nokta çevresinde döndürün. Bunun uzunluğunu değiştirebilirsiniz, ama tüm hareketler akıcı ve sürekli olmalıdır. Genel bir kural olarak, hareketimiz kalbe doğru sert, geriye doğru kayarken hafif olmalıdır.

Dairesel Sıvazlamalar

Relaxium Etiler SPA & Masaj Salonu

1. Bu kesintisiz dairesel hareket, hoş bir akış hissi verir. Her iki elinizi birbirinden 15 cm. uzaklıkta vücudun bir yanına koyun, sonra geniş kavislerle daireler çizerek gezdirin. Elinizi yukarıya ve dışa doğru sertçe bastırın; aşağıya ve içeriye doğru hafifçe kaydırın.

Relaxium Etiler SPA & Masaj Salonu

2. Bir el daireyi tamamlarken kollarınızı çaprazlayın. Bir el tam daire çizerken diğeri sadece yarım daire çizsin.

Relaxium Etiler SPA & Masaj Salonu

3. Bir eli, kolunuzun üzerinden aşırın ve diğer elle harekete devam edin. Elinizi hafifçe yerleştirin ve tekrarlayın.

Kedi Masajı

Relaxium Etiler SPA & Masaj Salonu

1. Bu yatıştırıcı ve uyku verici bir harekettir. Aşağı doğru inerken bir el diğerini izlersin. Hemen hemen hiç basınç uygulamayın, elleriniz yalnızca gezinsin.

Relaxium Etiler SPA & Masaj Salonu

2. İlk elinizi kaldırın ve tekrar başlamak üzere havadan geri getirin. Dönüş ve tüm hareketler ritmik ve akıcı olmalıdır.

Başparmak Masajı

Relaxium Etiler SPA & Masaj Salonu

Küçük bölgelerde yalnızca baş parmağınızla çalışın. Bir baş parmağınızla yukarıya ve dışa doğru bastırın. Diğeri onu izlerken biraz daha üstte ve dışa doğru olsun.

Yoğurmalar

Masaj Teknikleri

Bu hareket tıpkı hamur yoğurmaya benzer; omuzlar, kalça ve uykuluk gibi etli bölgeler için uygundur. Gergin kasları esnetip gevşetir; böylece bölgeye taze kan ve besin ulaştırarak kan dolaşımını düzenler, emilmeyen maddelerin atılımına yardımcı olur. Yoğurmanın derinliği ve hızına bağlı olarak çeşitli ektiler sağlayabilirsiniz: Yavaş ve derin ya da hızlı ve uyarıcı. Hafif yoğurma, deriyi ve üst kas tabakasını; sert yoğurma ise daha derindeki kasları etkiler. Ellerinizin çevreye kaymadan serbestçe hareket edebilmesi için uygun miktarlarda yağ kullanmalısınız.

Temel Yoğurmalar

Masaj Teknikleri

1. Parmaklarınız dışarı doğru bakarken dirseklerinizi yanlara doğru açın ve ellerinizi düz olarak yerleştirin. Bir elinizin avucuyla bastırın, sonra deriyi parmaklarınız ve başparmağınız arasında kavrayıp diğer elinize doğru itin.
2. Deriyi serbest bırakıp diğer elinizle kavrayın. Ritmik olarak bir eliniz sıkarken diğeri serbest bırakacak şekilde ellerinizi dönüşümlü olarak kullanın ve sıkıp bırakın.

Burmalar

Masaj Teknikleri

Daha derin ve uyarıcı bir hareket için temel yoğurmaya bu hareketi de ekleyin. Bir havluyu burup sıktığınızı düşünün: Bir elinizle, yukarıya ve diğer elinize doğru çekerken diğer elinizin başparmağıyla derin bir şekilde bastırın.

Hafif Yoğurmalar

Masaj Teknikleri

Omzular ve kolların üstü gibi daha ince bölgelerde bu tekniği kullanabilirsiniz. Deriyi bir elinizin başparmağı ile parmakları arasında kaldırın, sıkın döndürün; diğer elinize doğru kaydırın ve hareketi diğer elinize de tekrarlayın.

Basınçlar

Derin ve doğrudan basınçlar omurganın her iki yanındaki ve omuzların çevresindeki kasların gerginliğini gidermek için çok yararlıdır ve oldukça gevşeticidir. Basıncı aşamalı ve düzenli bir şekilde uygulayın; asla ani ver sert bir şekilde itmeyin. Çok az yağ kullanın ki elleriniz yanlara doğru kaymasın. Tırnağınızın deriye batmamasına özellikle dikkat edin. (Masaj Teknikleri)

Sabit Basınçlar

Masaj Teknikleri

Başparmaklarınızı derinin üzerine koyup yavaş yavaş üzerlerine eğilin. Birkaç saniye bastırın, sonra başka bir noktaya kaydırın.

Dairesel Basınçlar

Masaj Teknikleri

Sabit basınçtaki gibi bastırın, sonra küçük, derin ve dairesel hareketlerle deri ve alttaki kas tabakası üzerinde daireler çizin.

Dalga Masajı

Masaj Teknikleri

Bu küçük dairesel hareketler, bir dalgalanma etkisi yaratır. Omuzlar, göğüs, el ayaları ve ayak topuklarında uygulayabilirsiniz. Ellerinizi gevşek bir yumruk şeklinde sıkın. Parmak eklemlerinizle dairesel bir şekilde ileri geri masaj yapın.

Vurmalar

Masaj Teknikleri

Çabuk ve canlı vurma hareketleri etli ve kaslı bölgeler için yararlıdır. Asla kemikli bölgelerde, morarmalar ve yaralar üzerinde uygulamayın. Bu hareketler kan dolaşımını düzenler ve genellikle uyarıcıdırlar; yavaşça yapıldığında ise sakinleştirici bir etki yaratabilirler. Bunu masajın sonunda arkadaşınızı uyandırmak için yapabilirsiniz; eğer birini uyutmaya çalışıyorsanız ya hiç yapmayın ya da daha önce yapın. Hareketleriniz ağır ve sert değil hafif olsun, yaylansın. Arkadaşınızı incitmemek için hareketleri önce bir havluda veya kendi üstünüzde deneyin.

Yumruklamalar

Masaj Teknikleri

Bilekleriniz serbest olacak şekilde gevşek bir yumruk yapın ve yanlarıyla art arda vurun. Deriye dokunur dokunmaz ellerinizi geri çekin ki hareketleriniz hafif ve canlı olsun.

Kesmeler

Ellerinizin yanlarıyla vururken deriye dokunur dokunmaz ellerinizi geri çekin. Ellerinizi art arda kullanın ve çok çabuk çalışın. Elleriniz bütünüyle gevşek olmalıdır, öyle ki parmaklarınızın birbirine çarptığını duyabilesiniz. (Masaj Teknikleri)

Masaj Teknikleri

Kaynak: Masaj Teknikleri

Aromaterapi Masajı

Relaxium Etiler SPA & Masaj SalonuAromaterapi Masajı

Relaxium Etiler Aromaterapi Masajı

Bitki özlerinden elde edilmiş karışımlardan hazırlanan masaj yağlarını kullanılarak uygulanan bir masaj yöntemidir. Bu masajda dikkat edilen, temponun düşük ve hareketlerin şiddetinin hafif olmasıdır. Rahatlatıcı, gevşetici ve dinlendirici bir özelliğe sahip bir masajdır. Bu masajda oluşan etki hem yapılan temas hem de uygulanan yağın kimyasal özelliği ile olmaktadır. Farkı amaçlar için elde edilmiş yağlar masaj yağları ile belli oranlarda karıştırılarak uygulanmaktadır.

Özyağlarla (esansiyel yağlar) yapılan masaj, deri yüzeyini daha çok ısıtır ve yoğun kas, eklem ağrılarına ve zayıf dolaşım bozukluklarına çok faydalı olur. Aromatik özyağların keyifli kokusu, duygusal kaynaklı fiziksel sıkıntılar üzerinde de çok etkilidir. Özyağlarla nefes rahatlatılabilir, sakinleşme ve yavaşlama ile kişi kendini daha iyi hissedebilir. Aromaterapi, masajla maksimum iyileştirme özelliği sağlar. Beynimiz, koku ve dokunma gibi farklı kaynaklardan farklı sinyallerle sürekli iyi yönde uyarılır. Kişi kendine bakıldığı ve şımartıldığı duygusuyla rahatlar, dinlenir, arınır ve denge bulur.

Şifalı ot ve çiçek yağlarıyla yapılan bu masaj hem cildi beslemekte hem de kokunun şifa özelliği kullanılıyor. Klasik bir masaj tekniği ile tüm bedene sürülen yağlar önceden seçilebilir. Zihinsel ve fiziksel yorgunlukta biberiye özü, sinüzit ve nezlede okaliptüs yağı üst solunum yoları için iyi gelecektir. (Aromaterapi Masajı)

Relaxium Etiler SPA & Masaj SalonuAromaterapi, bitkisel Aroma yağları ile terapi uygulama yöntemidir. Kullanılan yağlar, bitkilerin kök, çiçek, yaprak vs. bölümlerinden elde edilen saf uçucu yağlardır.

Aromaterapi çok eskiye dayanan bir tedavi yöntemidir. Köklerini Hindistan ve Çin uygarlıklarında görebiliriz. Mısırlılar ise aroma yağlarını mumyalamada ve ayinlerde kullanmışlardır. Daha sonra Mısır’dan Yunan uygarlığına geçmiş, oradan da bütün dünyaya yayılmıştır. (Aromaterapi Masajı)

Aromaterapi, bitkisel öz yağların kimyasal yapısı ve enerjilerinden faydalanan ve masaj, teneffüs (buğu), kompres, banyo ve diğer yollarla uygulanmasını içeren, sağlık ve güzelliği destekleyen doğal bir terapidir. Bitkisel öz yağlar, aromatik bitkilerden buhar-damıtma yoluyla elde edilen konsantre yağlardır. Bu öz yağlar günlük yaşamda genellikle kullanılan diğer vücut yağlarının aksine, cilt tarafından çok kolay emilen, çok güçlü etkileri olan ve dikkatle kullanılması gereken yağlardır. (Aromaterapi Masajı)

Koruyucu sağlığın genelde hastalıklardan korunmak için bedeni güçlendirmeye dayandığı bilinmektedir. Aromaterapi‘den faydalanmak için çok belirgin bir şikayetinizin olması gerekmez. Günümüzün stresli yaşam biçiminden kurtularak sağlıklı bir ruh, beden ve zihin gücüne sahip olmak için de Aromaterapi‘den yararlanabilirsiniz. (Aromaterapi Masajı)

Her bitkisel öz yağın belirli özel bir işlevi vardır. Kimi öz yağlar rahatlatırken, kimileri de toksin atmak suretiyle canlandırır. Masajın rahatlatıcı etkisi ile öz yağların iyileştirici özelliklerini birleştirir. Bitkisel öz yağlar, yüzü ve saçı da içeren tüm vücuda değişik masaj teknikleriyle uygulanır. (Aromaterapi Masajı)

Relaxium Etiler SPA & Masaj SalonuAromaterapi masajı hangi rahatsızlıklara iyi gelir?

Kas, Kemik ve Eklem Sorunları

Bel ve sırt ağrısı

Eklem iltihaplanmaları/ romatizma

Spor yaralanmaları, kas ve eklem rahatsızlıkları (burkulma, incinme vb.)

Stres Kaynaklı Sorunlar

Stres, anksiyete, huzursuzluk, tedirginlik, gerginlik, uykusuzluk

Deri şikayetleri, (deri kaşıntıları ve döküntüleri, egzama vb.)

Başağrısı/ migren

Kadın Sağlığı

Regl sıkıntıları (sancılı regl ağrıları, aşırı kanama, reglden kesilme vb.)

PMS (regl öncesi gerginlik, şişkinlik, huzursuzluk vb.)

Menopoz ile ilgili sorunlar (ani hormonal değişiklikten kaynaklanan terleme, sıkıntı, gerginlik, şişkinlik vb.)

Aromaterapi MasajıHamilelikteki Sıkıntılar

Rahatlayamama

Bel ve sırt ağrıları

Bacaklarda şişme

Diğer Rahatsızlıklar

Solunum sorunları (astım, bronşit vb.)

Dolaşım sorunları (tansiyon, baş dönmesi vb.)

Sindirim sorunları (kabızlık, hazımsızlık vb.)

Kulak, burun, boğaz (sinüzit, kulak ağrısı vb.)

Selülit ve kilo problemi

Aromaterapi MasajıAromaterapi MasajıAromaterapi MasajıAromaterapi Masajı

İstanbul Etiler Masaj & Güzellik Salonu Aromaterapi

Spor Masajı

Spor MasajıSpor Masajı

Relaxium Etiler Spor Masajı

Sportif etkinliklerde, etkinlik öncesinde veya sonrasında ve hatta hızlı ve sınırlı olmak kaydı ile etkinlik sırasında da yapılan bir masajdır. Spor masajını klasik masajdan ayıran en önemli özellik ritm, süre ve bası miktarlarının değişik olmasıdır. Bu masaj türünde uyarıcı amaçlı hareketler çoğunluktadır ve yapılan spora göre farklılıklar gösterir. Süre bölgeye göre değişmektedir. (Spor Masajı)

Masaj sporcuyu, vücuda yük olan yorgunluk maddelerinden kutarır, kas sertliklerinin ve krampların zararlı yan etkisinden koruyarak, bunların sebep olacağı kas zedelenmesi, lif kopmalarını önler. Kan dolaşımını aktive ederek, enerji veren besin maddelerinin dokulara daha kolay ve çabuk erişmesine imkan sağlar, kalp ve dolaşım sisteminin işini kolaylaştırır. Sporcunun reaksiyon zamanını kısalştırır, organlar arasında fonksiyonel harmoniyi düzenler, genel bir rahatlama verir. Ruhsal yönden gergin olanları sakinleştirir, uyuşuk olanları aktive eder. (Spor Masajı)

NEDEN SPOR MASAJI?

  • Sportif başarıyı arttırmak ve sporcunun yarışma öncesi daha iyi bir başlangıç yapabilmesi için
  • Antrenman ve yarışma öncesi kısa sürede dinlenmeyi (toparlanmayı) sağlamak için
  • Sporcunun başarıyı etkileyecek psikolojisini olumlu yönde etki altına almak.
  • Sakatlıkları engellemek ve en kısa zamanda spora dönmesini sağlamak

Relaxium Etiler SPA & Masaj SalonuSPOR MASAJININ FAYDALARI

Sinirlerdeki ve kaslardaki acının azalması antrenman ve müsabaka sırasında gerilim ve huzursuzlukların giderilmesi, antrenman ve müsabaka sırasında yarışma tekniklerindeki engellerin kaldırılması, yaralanmaların, hızla eski haline kavuşmasında yardımcı olur, Kas gerilmesinin önlenmesi Sporcuya uygun ortamı sağlayan kas yapısının istikrarının sağlanması, Spor masajı fiziksel stresi azaltmanın en iyi yoludur. (Spor Masajı)

Spor Masajı

İstanbul Etiler Masaj & Güzellik Salonu

İsveç Masajı

isveç masajı

isveç masajı

Relaxium Etiler isveç masajı

Uzmanlar; vücuda kısmen (lokal) veya tamamen uygulanan klasik masaj ile dolaşım hızını arttırarak dokuları – hücreleri canlandırır, dolaşımı düzenler, kas gerilimini azaltarak konsantrasyonu güçlendirir. Önemli olan masaj yaptıran kişinin günün yorgunluklarından ve stresinden kurtulmasına yardımcı olmak; rahat ve keyifli bir ortamda kendini zinde ve dinlenmiş hissetmesini sağlayabilmektir. (isveç masaji)

Genellikle vücudun güne zinde başlamasına ya da yaşamın gündelik yorgunluk ve sıkıntılarından kurtulmak amacı ile yapılan genel dinlenme ve gevşeme yöntemi olarak kullanılan masaj türüdür. Önemli olan masaj yaptıran kişinin rahat ve keyifli bir ortamda kendini zinde ve dinlenmiş hissetmesinin sağlanabilmesidir. Genellikle masaj yağı ile yapılır ancak isteğe bağlı olarak bazı durumlarda kayganlaştırıcı malzeme kullanmadan da klasik masaj uygulamak mümkündür. (isveç masaji)

isveç masajıisveç masaji nasıl yapılır?

SIVAZLAMA (ÖFLERAJ): Klasik masaj öflerajla başlar ve öflerajla biter. Bölgesel olarak sıvazlama, tek elle, çift elle, avuç içiyle parmaklarla ya da el sırtıyla yapılabilir. Uyugn bulunursa kolda veya baldırda tek elle yapılan sıvazlama sırt masajında iki elle uygulanabilir. Ayak altında ve parmaklarda ise öfleraj için el ayası ve parmaklar kullanılabilir. Öfleraj kalp yönüne doğru derin basınçla uygulanır ki buna derin öfleraj denir. Başlangıç noktasına dönüşte yani ters yönde ise basınç azaltılır. Buna da yüzeysel öfleraj denir. (isveç masaji)

YOĞURMA (PETRİSAJ) : Petrisaj kası doğrudan ele alan etkili bir masaj manipülasyonudur. Tek elle veya çift elle uygulanabilen yoğurma hareketleriyle kas, sıkıştırılır ve esnetilir. Kas, tıpkı bir hamurun yoğrulmasına benzer tarzda hareket ettirilir. Petrisaj hareketi ile sıvazlamanın tersine yüzeysel fasya ve onun altındaki dokular sıkıştırılarak esnetilir. Bu şekilde kısalmış dokuların gerilmesi ve yapışık dokuların açılaması hedeflenir. Petrisajın etkili olabilmesi için derin ve yüzeysel dokuların sıkıştırılmasından kaçınmak gerekir. Bunun için uygulama sahasının büyüklüğü azaldıkça basınçta azaltılır. Petrisaj hareketlerinin yavaş, yumuşak ve ritmik şekilde uygulanmsu kadar masörün dokuları tam olarak kavraması da önemlidir. Petrisajda kasa uygulanan basınç kesiklidir. Hareket kas liflerinin seyrine göre yapılmayabilir. Ancak kasın tamamı esnetilmeli ve yoğrulmalıdır. Kan dolaşımında hızlanma artık maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Yoğurma hareketi kasların dinlendirilmesinde son derece etkilidir. Deride hiperemi (kızarıklık) gözlenir. Derinin kan akımında hızlanma esnekliğinde artma ve yumuşama beklenir. (isveç masaji)

isveç masajıFRİKSİYON : Başparmak, elin uçları veya elin bütünü ile yapılabilir. Belirli bölgeler üzerinde basınçla yapılan dairesel hareketlerdir. Dokular üzerindeki etkisi basıncın şiddetine göre değişir. Sertleşmiş deri dokularına uygulanan friksiyonda deri, deri altı doku üzerinde hareketlidir. Daha derinde kas dokusunu etkilemek amacıyla yapılacak friksiyonun basıncı ise daha fazla olmalıdır. Derin friksiyon masajında derinin kayması istenmez. Basıncın etkisini artırmak için eller üst üste konulur. Kas içindeki fibrostik nodülleri dağıtmak için yapılır. Ağrılı bir manipülasyondur. Kas içi kanamalara neden olabilir. Sırt masajında friksiyon daha çok, gergin doku sahalarının yoğun olduğu kürek kemiği etrafında kullanılır. Friksiyonda uygulanacak basınç sık olmalı fakat dokunun yapısını bozacak kadar ağır olmamalıdır. Dokunun hareket yeteneğini artırmak beklenir. Uygulama bölgesinde hiperemi oluşur. (isveç masajı)

DARBELEME (TAPOTEMENT) : Kassal uyarı için yapılan bir masaj manipülasyonudur. Örneğin, sporda aktivite öncesinde hazırlık masajında kaslar darbelemeyle uyarılır. Uygulamada eller ritmik olarak o bölgeye çarptırılır. Tapotement spor dışında hastalık tedavilerinde kullanılabilir. Örneğin akciğer sekresyonlarının boşaltılması amacıyla yapılan postüral drenaj da göğüs kafesi üzerinde uygulanır. Diğer bir şekilde ampütasyonlardan sonra güdük ucunun proteze uygun hale getirilmesi ve setleştirilmesi amacıyla yapılır. Darbelemede diğer masaj manipülasyonlarında olduğu gibi dolaşımı artırıcı etki beklenmez. Damarlarda önce bir daralma ve ardından genişleme olur. Kas tonusunda hafif artma beklenir. Darbeleme sırasında dudaklarda gerilme ve kasılma gözlenir. (isveç masaji)

VİBRASYON (TİTREŞİM) : Genellikle bütün avuçla daha nadir olarak ta parmak uçlarıyla uygulanır. El kaydırmadan doku üzerinde sabit kalır veya belli bir yönde yavaşça yürütülebilir. Çok kısa frekanslarla yapılan titreşim dokuya aktarılır. En nitelikli vibrasyon elektrikli masaj aletleriyle elde edilir. Kas spazmı çözücü ve ağrı azaltıcı etkisi vardır. Kas gerginliğini giderebilen en önemli masaj hareketidir. (isveç masaji)

isveç masaji, isveç masaji, isveç masaji, isveç masaji, isveç masaji, isveç masaji, isveç masaji

isveç masajı, isveç masajıisveç masajı, isveç masajı, isveç masajı, isveç masajı, isveç masajı

isveç masaji

İstanbul Etiler Masaj & Güzellik Salonu isveç masajı