Gün boyunca yorulan vücudunuzu dinlendirmek ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlamak için, buhar seansı ve sonrasında mükemmel bir rahatlama Relaxium Etilerde masajdan önce buhar odası çözümlerini sunuyor. Daha sağlıklı bir yaşama buhar odası ile merhaba diyebilirsiniz.
Buhar odası bakımı sonrası gözenekler açılır kaslardaki ağrı ve sızılar azalır, cilt derinlemesine temizlenir ve ihtiyaç duyduğu nemi tekrar kazanır.
Buhar Bakım sonrası kendinizi yenilenmiş, tazelenmiş gevşemiş ve yeni doğmuş gibi hissedeceksiniz
Buhar odası ile sauna arasındaki fark:
Buhar Odasında jeneratör odanın dışındadır, Sıcaklık en fazla 45 °C civarındadır, Nem oranı %100’e yakındır, Duvar/tavan seramikleri kullanılabilir, Eğimli tavan önemle tavsiye edilir, Zeminde kanal olması gerekir. Tüm iç yüzeylere sızdırmazlık kaplaması yapılmalıdır. Saunada ise, Sauna ısıtıcısı odanın içindedir, Sıcaklık en fazla 90 °C civarındadır, Nem oranı %25’e varır, Duvar ve tavanda ahşaptır Tavan düzdür, Zemin kanalı gerekmez,kuru sıcak lıkvardır Su geçirmezlik özelliği gerekli değildir.
Buhar Nedir? Buhar Banyosunun Faydaları Nelerdir?
Buhar banyosu, ister kuru (sauna) ister ıslak (buhar) olsun, vücut toksinlerinden arınmanın en basit yolu olarak düşünülmüştür. Bu yolla cildin gözenekleri açılır, milyonlarca ter bezesi salgılama yapmaya başlar, vücut ürettiği metabolik maddeleri ve diğer atıkları dışarı atar. Ter, neredeyse idrarla aynı elementleri içerir ve bu yüzden de cilt bazen üçüncü böbrek olarak adlandırılır. Terleme yoluyla vücut atıklarının %35’a kadar varan miktarı vücuttan atılır.
Vücut sıcaklığı yükseldikçe vücudun buna doğal tepkisi terlemek ve böylece terin üzerinden buharlaşması ile kendisini serinletmektir. Saunada, insanın toksinle dolu terleri vücut üzerinde kurur. Bu yüzden de sauna seansı sonrasında duş alınması tavsiye edilir. Ancak %100 nem ortamı sağlayan buhar banyosunda bu buharlaşma mümkün değildir, bu yüzden değerli vücut ısısında düşüş ya çok az gerçekleşir veya hiç olmaz. Çok miktarda terlersiniz, ama teriniz buharlaşmaz ve cildinizin üzerinde kurumaz. Daha yüksek nem seviyesi, vücut ısısını daha da arttırarak birincil ısı transfer mekanizması haline gelir ve vücut üzerinde önemli miktarda yoğuşmaya sebep olur.
Hipertermi prosesinin temizleme ve iyileştirme gücü, vücut sıcaklığı 38-39,5 °C’ye ulaşıncaya kadar başlamaz. Bu vücut ısınması, buhar banyosunda saunaya göre daha çabuk ve daha etkin bir şekilde gerçekleşir ve sadece 10-15 dakika zaman alır. Buhar banyosunun diğer bir faydası, kardiyovasküler sistem üzerindeki uyarıcı etkisidir. Nabız atışı, 15-20 dakikalık bir seans sırasında dakikada ortalama 75 vuruştan, 100-150 vuruşa çıkar. Böylece, kan dolaşımı hızlanır ama tansiyon yükselmez, çünkü sıcaklık etkisiyle kan akışı hızlanırken, bir yandan da ciltteki kılcal damarlar genişlemektedir.
Buhar banyosu ve buhar inhalasyonu, solunum şartlarında düzelme için etkin bir tedavidir ve soğuk algınlığında, sinüzitte, bronşitte, alerjik hastalıklarda tavsiye edilir.Buhar, üst solunum yolu zarlarının iltihaplanmalarda ve tıkanmalarda rahatlama sağlar.Havayı nemlendirerek boğaz tahrişini iyileştirir.Buhar, spazmlı solumayı (astım, boğmaca) iyileştirir.Buhar, sekresyonu serbestleştirerek boğazdan ve akciğerlerden mukus salgılanmasını uyarır.Buhar, kasları gevşetir ve öksürüğü azaltır.Buhar, mukus zarlarını aşırı kurumaktan korur.